Családmorzsák

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 .

Ilyen volt elsőként a mozaik nyuszi, amit még az oviban rendeltünk-vettünk az ünnep előtt és mindjárt a szünet első napján, Toma neki is állt elkészíteni. Nagyon aranyos volt, ahogy koncentrálva dolgozott a kis mozaik kocák leszedésén és a helyükre ragasztásán 🙂 :

És a végeredmény:

Kértünk ebből a sorozatból egy gólyásat is, biztos vagyok benne, hogy hamarosan az is elkészül. 

Azt hiszem másnap egész délután tojást akart festeni Toma, de mivel akkor én szinte egész nap suvickoltam és ügyködtem itthon, valószínűleg elbeszéltünk egymás mellett, mert én a szokásos tojásfestésünkre gondoltam, és próbáltam csitítani, hogy azt majd egy másik nap csináljuk, mert arra akkor éppen nem volt érkezésem. Jó késő délutánra derült ki, hogy ő nem is arra gondolt, hanem csak egyszerűen tojásokat szeretett volna festegetni 🙂 . Ennek csak annyi akadálya maradt, hogy mivel egyáltalán nem is gondoltam ilyesmire, nem is készültem se műanyag, se hungarocell tojásokkal. De a játszószobát feltúrva tudtam én, hogy kell lennie az előző évekről maradéknak, elő is kerültek, összesen 8 darabot találtam vegyesen, az pont elég is lett 🙂 . Hurkapálcákra nyomkodtam őket, Legkisebbünk pedig zöld és bordó akril festéket választott a festéshez, más szín nem jöhetett szóba 🙂 és villámgyorsan és hozzáteszem nagyon szépen, ki is pingálta őket:

Száradás után a szintén valahonnan előkotort maradék csipkeszalagokkal feldíszítettem a tojáskákat, amiket vázába raktunk és az ünnepek alatt az asztalt díszítette:

Pénteken az egész napos barátos kiruccanásunk után, úgy éreztem muszáj elkezdeni valami sütit sütni, egyrészt mert akkor már péntek este volt és még semmi finomságunk nem volt, másrészt meg ha már olyan jól bevásároltunk a sütikhez, nem ártana sütni is 🙂 . Így aztán még este összedobtuk a linzer kekszet, Toma gyúrta össze az egészet, pedig az nem is olyan könnyű szerintem, hogy összeálljon, de ő nagyon élvezte végig 🙂 :

Végül szaggatott is tojásokat, nyuszikat, pillangókat 🙂 :

Aztán valamelyik nap fűzött papírtojás is készült:

Persze a piros, kék, zöld, sárga tojások festése nem maradhatott el, mert az Toma kedvence, azt hiszem azért, mert a habverős módszernek köszönhetően végig egyedül csinálja az egészet: a főtt tojást a habverőbe teszi, bele a színes vízbe, vár vele és amikor kész, kiszedi papírtörlőre. Évek óta így csináljuk, ő pedig imádja 🙂 :

Idén először hagymahéjjal színezett tojásokat is csináltunk, én már évek óta terveztem, de mindig elmaradt valamiért, most viszont, hogy Tomáék az oviba ilyet festettek, megadta a végső lökést 🙂 , mert az olyan szép lett. A kertből szedtünk leveleket, aztán a hagyma héjakat és a sima tojásokat Legkisebbünk rakta a lábosba, amire leveleket tettünk azt beletettem harisnyába, majd felfőztük az egészet és egy éjszakát állni hagytuk, szerintem szépek lettek 🙂 :

A simára még egy kis csipkedíszítést raktam volna, de az időhiány miatt elmaradt. A levelekkel pedig megvan a tanulság is: a borostyán nem jó, mert az túl vastag (mondjuk éreztem én már amikor a harisnyába raktam) a legjobbak a vékonyak, mint például a nyírfa 🙂 .

Tavaly kezdtük, de a nagy sikerre való tekintettel most sem maradhatott el a házi kölnivíz készítése 🙂 . Toma már napokkal korábban a tudtomra adta, hogy ő szeretne olyan izét készíteni, amit csepegtetni kell 🙂 . Ebből leszűrtem, hogy mire gondol, úgyhogy elfelejteni sem tudtam volna. Előrelátóan a patikában vettem flakont és hozzá fújó fejet (tavaly még azt hittem naivan, hogy a kiürült parfümös üvegek fejét le tudom szedni), az más kérdés, hogy csak nem túl szép barna üvegcsét kaptam, én meg olyan kis átlátszóra gondoltam, de azt mondták, hogy olyan nem is szokott lenni… De nem ez volt persze a lényeg, az egyik vízbe Legkisebbünk levendula-citrom illóolajat, a másikba gyöngyvirágot csepegtetett, ez utóbbi nagyon ízlett neki, ő ezzel locsolkodott Máté meg a másikkal 🙂 :

Közben számolgatta a cseppeket, én meg mondtam neki, hogy ebbe mondjuk legyen 20, aztán 25 csepp, nagyon szerette az egészet, mert számolni imád mostanában 🙂 ! Akikhez locsolni mentek, ott is nagyon örültek a “bio parfümnek”, egyrészt mert kellemes az illata, másrészt meg a víznek köszönhetően hamar elpárolog az egész 🙂 .

Most ahogy így végigmentünk az alkotásokon, rádöbbentem, hogy elég sok minden készült 🙂 , de ami fontosabb, hogy Toma az elejétől a végéig élvezte mindegyiket 🙂 .

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Inkább, mint a főnökömet emlegetném 🙂 … Örülök, hogy ötletet adtunk, a lányok is biztos élvezni fogják 🙂 !

  2. Köszönjük szépen 🙂 , igen, Toma tényleg nagyon élvezte, de az az igazság, hogy én is 🙂 … Puszi Nektek 🙂 !

  3. Monika HB says:

    Hú de ügyesek vagytok, a hungarocell tojások nekem soha eszembe se jutotak, pedig tényle gmilyne szép asztali dísz lett belőlük, jövőre mi is csinálunk a lányokkal és a habverős tojásfestés is zseniális! 🙂 NAgyon nagyon ügyes kis segéded ( vagy főnököd? ) volt Toma:)

  4. Melinda Ludvig says:

    Aktívak, ügyesek vagytok!Minden képen látni, hogy Toma nagyon élvezte az egész készülődést!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!