Családmorzsák

Játszóházas, nyugis hétvége

Valahogy ez a szombat-vasárnap nyugisan telt, de ez volt benne a jó. Végre Máté is fellélegzett, nem kellett több tantárgyból rengeteget készülnie, elég volt csak három féléből 🙂 , amik eloszlanak hétfőre és keddre. Szombaton nem is csináltunk nagy dolgokat, én megsütöttem az idei farsangi szezon első tetemes adag szalagos fánkját, amit odáig fajultunk, hogy… Tovább »

Mindenfélés

Nem is tudom, hogy vagyok mostanság, de azt gondoltam az ünnepek után majd egyből összeszedetten és terv szerint teszem a dolgom és egyből a konyha nagytakarításával kezdem szinte az évet, de abból a nagyon alapos, szortírozós, mindent lepucolós fajtából (mert ez kimaradt karácsony előtt, igaz, hogy csak ez, mert ahogy én szerettem volna megcsinálni, arra… Tovább »

Bulis, meccses, egynapos hétvége

A cím annyiban szorul magyarázatra, hogy mostanában tényleg az az érzésem, jó esetben egy napra korlátozódik a hétvége… Ez általában a szombat, mert vasárnap már nincs idő semmiféle lazulásra, programozásra, “úri huncutságokra”… Természetesen mindez az iskola és legfőképp a tanulnivalók miatt van így, ami rengeteg. Jó, ebben persze az is benne van, hogy a különórák… Tovább »

Ovis vásár és kompozás

Egyszer csak utolérem magam, már a múlt hét péntekénél tartok 🙂 , akkor volt ugyanis a hagyományos, Mihály-napi vásár az oviban. Annyira gyönyörű idő volt aznap, szinte majdnem nyár, nagyon szerettem és persze nem volt kérdés, hogy kint lesz megtartva a banzáj 🙂 . Most nem készítettünk semmi saját kezű dolgot, pedig voltak ötleteink, a megvalósítással… Tovább »

Napok

Szaladnak gőzerővel, csak kapkodom a fejem… Ennek a hétnek is már a felénél járunk, én meg még csak tegnap írtam a hétvégéről, a többiről pedig egyáltalán nem. Pedig ez a hét olyan kis mozgalmas valahogy, mondjuk már hétfőn görbe napot csaptunk Tomával és hajóztunk, meg a Margitszigeten jártunk, bár az apropót egy Máténak beszerzendő nyelvkönyv… Tovább »

Búcsúbuli

A barátaink után, múlt pénteken a gyerekek is visszautaztak Angliába. A kedélyállapotunknak nem tesz jót ez az állandó búcsúzkodás, az a tudat meg végképp nem, hogy már azok is elutaztak, akik a nyári szünetre jöttek haza… Most jutott eszembe, hogy a gólyákkal keltek útra 🙂 , akik augusztus 20-a körül indulnak el, csak a fiúk nem… Tovább »

Barátos játszóházas

Itt még múlt héten jártunk, amikor olyan esős, borús, hűvös idő volt csütörtökön. Az elindulásunk kicsit nehézkes volt, ugyanis Toma már nagyon régóta szeretett volna menni, de a nagyfiúk persze erre nem voltak kaphatók 🙂 . Így előző nap délután mozit próbáltam szervezni, kinéztünk két olyan filmet, ami mindkét korosztálynak jó, az egyik 10 perccel… Tovább »

Mostanában…

…valahogy nem tudok ide annyit jönni, mert mindig van valami, ami elviszi az időt. Mondjuk az is benne van ebben, hogy többet olvasok, ha lecsípek egy kis időt valahonnan, akkor azt erre fordítom (ráadásul újabb könyveket vettem ki a nyári szünet után, újra megnyitott könyvtárunkból). És hát itt az Olimpia, amit hol este, hol éjjel… Tovább »

Siófoki nyaralás

Ami talán a legrövidebb volt az eddigi összes között, elméletileg 5 napra mentünk, de az utazást és a majd elmesélt egyebeket leszámítva 🙂 , 3 napot töltöttünk Siófokon. Az viszont tényleg szuper volt, unatkozni sem maradt időnk (na jó, ez csak amolyan fekete humor volt 🙂 ), főleg annak fényében, ahogy indultunk… Na azért, azt… Tovább »

Hétköznapos

Kis nyaralás után és Balaton előtt 🙂 . Látszatra most a legnyugisabbak a napjaink, de azért ez sem így van teljesen. Az biztos, hogy az eddigi nyáron ez a hetünk talán az egyik leghétköznapibb, de ilyennek is kell lennie, mert néha házimunkázni és kertezni is kell és mint fogalmaztam, ha most nem teszem rendbe a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!