Családmorzsák

Csak ha sietünk…

…fordulhat elő, hogy a tegnap megkezdett hagyományt folytatva, Julcsi néni csupa kedvességből, a hiteltörlesztését ma is velem megbeszélő dadus, a volt óvónénink érdeklődve és egy kedves ismerős néni, aki sok kerti virágot adott nekem tavaly is – megállít beszélgetni 🙂 … …történhet meg, hogy mindeközben Toma többször duzzogva megsértődik, mert csak huszadik nekifutásra tudja végigmondani,… Tovább »

Télikék

Ezek az utolsó téli fotók most már, legközelebb tavasziak jönnek 🙂 , de a régi telefonomból most került elő pár darab, még december elejéről. Akkor olyan kis zúzmarás csodavilág vett minket körül 🙂 … Pá-pá tél…, bár annyira azért nem szomorkodom miattad 🙂 …... Tovább »

Mostanában

Szaladnak a napok, de valami nagyon gyorsan, már kábé keddtől szeretnék ide írni, de valahogy elmegy az idő mindig. Toma itthon marad a héten, tegnapelőtt járt nálunk a doktor néni, már csak hőemelkedése volt akkor, de piros a torka, meghallgatta a tüdejét, szerencsére nem hallott semmit. Javasolta, hogy maradjon itthon a héten, ennek alátámasztásaként estére… Tovább »

Minimál havazás

Végre, tegnap legalább láttunk egy kis havat, meg persze nem csak nézegettük, hanem jó sokáig hancúroztunk is benne, már amennyire abban a mennyiségben lehetett 🙂 … (azt meg inkább hagyjuk, hogy most hogy néz ki minden itt nálunk, na meg mennyire csúszik…) Kérdés nem fért hozzá, hogy délelőtt kint kell lennünk, és mindenféle hógolyózás, szánkózás… Tovább »

Mindenfélés

Nem is tudom, hogy vagyok mostanság, de azt gondoltam az ünnepek után majd egyből összeszedetten és terv szerint teszem a dolgom és egyből a konyha nagytakarításával kezdem szinte az évet, de abból a nagyon alapos, szortírozós, mindent lepucolós fajtából (mert ez kimaradt karácsony előtt, igaz, hogy csak ez, mert ahogy én szerettem volna megcsinálni, arra… Tovább »

Hétköznapi (élet)bölcsességek rovatunk – Tomával

Reggel valahogy kávéval a kezemben, nem tűnhettem a legjókedvűbbnek, ugyanis mellém érve Toma meg is jegyezte, hogy nem is örülsz, hogy felkeltünk 🙂 ? Mondtam, hogy de, nagyon is (közben eszemben járt az elromlott autó, a megint vacakoló fűtés és a tegnap valamiért az étkezőben bekrepáló ablakzár, amit toldozni-foltozni kellett este, mert egyszerűen nem lehetett… Tovább »

Visszatértünk…

…a hétköznapokhoz, a ma reggel után végérvényesen, azt hiszem… Ugyanis nem jutottunk el Tomával az oviig, mert elromlott az autóm, jólesően a -7 fokos hidegben az út szélére kellett állnom vele, ugyanis túlmelegedést írt ki és az egekben volt a hőérzékelője… Nagy nehezen hazajöttünk, de többször meg kellett állnunk. Legkisebbünk persze nem bánta, hogy lóghat… Tovább »

Itthoni ügyek

Azt hiszem a november nem lesz az én kreatív hónapom itt a blogon 🙂 , valahogy jönnék én, de mintha röpülne az idő és ide már a végén nem jutok el. Pedig lenne is miről írnom, nem mintha nagy történések lennének most felénk, de témám az mindig van vagy lenne, hacsak el nem felejtem, mert… Tovább »

Péntek…

Ez a hét nagyon nyögvenyelős volt, elsősorban a gyerekeknek… Nyilván – lehetne mondani – az őszi szünet után nehéz volt a visszaállás és ez így is van, főleg a Legkisebbnél, aki nem akart persze oviba menni és ez volt a könnyebb eset. De! Legnagyobbunknál valahogy kicsit többről volt most szó, amit sajnos nem is fogok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!