Családmorzsák

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Húsvét

Összegezve volt ebben a pár napban mindenféle dolog, ami széppé tesz egy ünnepet. Készülgettünk rá már napokkal korábban, de azért ki is mozdultunk, sütöttünk-főztünk és hétfőn hozzánk is jöttek, meg persze a fiúk is mentek locsolkodni. A péntek az külön programos nap volt, mi Tomával és Domi barátjáékkal a Póni Farmra mentünk, Apa és Máté… Tovább »

Húsvétra készülve

Legalább már egy hete készülök megmutatni, hogy mi mindent csináltunk húsvét tájékán, de úgy látszik néha hátrány a sok fotózás, mert amire rendbe rakom a fotókat, addigra az idő is elszalad 🙂 … A húsvét előtti héten még itthon volt Toma a betegsége miatt, így aztán volt, hogy délelőttönként ügyködtünk. Csináltunk megint saját képeslapokat, kicsit… Tovább »

Húsvéti utózönge

Azért is utózönge, mert ezt a kis pingálást húsvét előtt terveztük megejteni, de persze ez akkor nem tudott összejönni… Sőt, eddig, hogy őszinte legyek soha nem sikerült kivitelezni karácsony környékén sem, pedig akkor meg a mézeseket tervezem mindig így kidíszíteni, de vagy egyből elfogy a díszíteni való vagy csak egyszerűen nem jut rá idő, vagy mindkettő… Tovább »

Húsvéti nagyüzem

Ilyesmi volt nálunk az elmúlt pár napban, ami elsősorban a sütés-főzésben, takarításban és a kézműveskedésben nyilvánult meg persze 🙂 .  Egyébkénét meg ez a húsvét nagyon szép volt és a pillanatok húsvétja volt valahogy, legalábbis én a sok-sok (egyébként jóleső) tevékenységen túl, sok ilyen jó kis pillanatot őrzök… Ilyen volt a bográcsos sonkafőzés, a sütiszaggatás bábozással,… Tovább »

Húsvéti készülődés képekben

Kicsit ugyan túlhaladva már az aktualitáson, megmutatom, magunknak pedig megőrzöm azért, hogy milyen is volt az idei gyerekekkel, de főleg Tomával történő ünnepi készülődés 🙂 … Csütörtök délután kezdtünk neki és elmondhatom, hogy szinte meg sem álltunk vasárnapig, még aznap is csináltunk, készítettünk, ügyködtünk valamit és legfőképp jól éreztük közben magunkat 🙂 . Már csütörtök… Tovább »

Locsolkodós nap

Mindenki mindenkit meglocsolt, kezdődött nálam reggel az ágyban vízzel, persze Apuci részéről, aztán Máté már finoman parfümmel öntözött és még Toma is besegített neki. A reggel mostanában nem az erősségünk, 10-re nagyjából elkészültünk, még a répatorta krémjét is kikevertem és felkentem, csak Toma volt még pizsamában és a reggeli közepén, amikor jöttek az első locsolók… Tovább »

Ajándék és tojásvadászat, meg egyebek…

Dél is volt már, mire a gyerekek elkezdhették kint a kertben az ajándékok keresését, mert szoros napirendünk közepette, először a sütőbe készítettem a cserépedényes husinkat. Amíg sült, addig mindent begyűjtöttek kint a fiúk 🙂 . Volt nagy csodálkozás Toma részéről, na meg csokika evés vadászat közben, Máté pedig igyekezett elhárítani a fotózás mindennemű formáját, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!