Családmorzsák

Mindenfélés

Nem is tudom, hogy vagyok mostanság, de azt gondoltam az ünnepek után majd egyből összeszedetten és terv szerint teszem a dolgom és egyből a konyha nagytakarításával kezdem szinte az évet, de abból a nagyon alapos, szortírozós, mindent lepucolós fajtából (mert ez kimaradt karácsony előtt, igaz, hogy csak ez, mert ahogy én szerettem volna megcsinálni, arra… Tovább »

Délelőtti örömök

Télen, tehetném hozzá 🙂 . Tegnap ugyanis kicsit kiélveztük a téli jókat itthon a Duna-parton, ha már a szerelőkre vártunk egész nap, de főleg délelőtt. Kezdtük azzal, hogy egy finom meleg, igazi forró kakaót főztünk reggelire holland porból, amit még szilveszterkor raktam el egy kis tálkában, még tiramisu készítéskor. Komolyan nagyon finom lett, elszoktunk a… Tovább »

Hideg hétvége

Nem mondok újat a címmel nyilván, tudom, hogy mindenhol ez volt a helyzet, nálunk szombat éjjel -20 fok volt, szóval tényleg extra fagyos volt minden. Viszont az eszembe sem jutott korábban, hogy ez a jégverem időjárás beleszólhat jobban a napjainkba, mint ahogy egyébként elvárható lenne, mert több dolog is elromlott nálunk a fagyos időnek köszönhetően…… Tovább »

Fellélegezve

Máténak tegnap megvolt az irodalom házi vizsgája, ugye az első ilyen megmérettetés az életében és hál’ Istennek jól sikerült: az írásbeli négyes, a szóbeli rész ötös lett 🙂 ! Én az utolsó pillanatig valahogy azt hittem, hogy ez nem lesz azért olyan komoly vizsga, pedig ötösével voltak beosztva időpont szerint a gyerekek – gyanakodhattam volna,… Tovább »

Elsodorva…

Azt hiszem teljesen beszippantott a karácsonyi készülődés, azon belül is elsősorban a pakolás-takarítás, vásárlás, és a mindenféle elintéznivalók. Csináljuk az adventi naptárat is, bár most legutóbb két nap csúszásban vagyunk, de ez mondjuk nem jellemző, gyűlnek a fotók a gépemen, de még odáig nem jutottam, hogy meg is mutassam őket… Ment a folyamatos ajándékbeszerzés a… Tovább »

Advent előtt…

Elkapott a nagytakarítási láz, teljes erővel rendezkedek, pakolok, lemosok, átmosok és tegnap nekiálltam az ablakokat is megpucolni, meg persze függönyöket mosni… Hajlamos vagyok egyébként az ilyesmire takarítás terén, ha egyszer úgy igazán belekezdek, addig megyek, amíg a végére nem érek, sőt, mindig újabb dolgok bukkannak fel, amiket sürgősen meg kéne csinálni, legalábbis szerintem 🙂 …… Tovább »

Hétvégi

Vigyázni kell nagyon a kívánságokkal, mert még jó egy hete azt írogattam itt, hogy jó lenne egy nyugis itthoni hétvége. Csak nem így gondoltam, hogy betegség miatt valósul ez meg 🙂 , de hát ez jutott mégis. No hát, én ezt arra használtam fel, hogy szétszedtem a játszószobát (még mindig nincs kész teljesen, de nem sok… Tovább »

Betegszabi

Tománál egész fitten telik ez a megfázás, bár hozzáteszem, hogy fél napon át orrot fújunk és mintha enyhe köhögést is vélnék felfedezni nála megint, szóval nem tudom hétfőn lesz-e ovi, de! A munkakedve, az töretlen 🙂 ! Azért töretlen, mert mostanában ez a védjegye, hogy MINDENBEN segíteni akar, de tényleg mindenben 🙂 ! Értem ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!