Családmorzsák

Itthon

Még mindig jó itthon lenni, néha arra gondolok túl jó 🙂 , most nagyon élvezzük! Főleg a kertben vagyunk, mert állandó rendbe tenni és gazolni való akad, de jó, hogy csak úgy néha kimegyünk a Duna-partra, ha nem is maradunk sokáig, akkor is naponta többször megtesszük ezt a kis utat 🙂 . Máté sokáig alszik… Tovább »

Megjöttünk

Nagyon jól éreztük magunkat ebben az egy hétben, azt hiszem elmondható, hogy az utóbbi évek legjobb nyaralása volt ez a mostani 🙂 ! Sokat fürödtünk a Balcsiban, vízibicikliztünk, kirándultunk többször, hajóztunk, boboztunk, sok rejtvényt megfejtettünk, társasoztunk, a fiúk flippereztek 🙂 , én meg addig és azon kívül is rengeteget olvastam végre 🙂 …  Volt kánikulánk,… Tovább »

Kerti bulis, készülődős hétvége

Ez a hétvégénk eléggé zsufisra sikeredett, ugyanis szombaton az unokatesóm szülinapjára voltunk hivatalosak. Mivel magánéleti változás és sajnos betegség miatt is elég nehéz, erőt próbáló helyzetben van, különös jelentősége volt ennek a köszöntős bulinak… Sokan voltunk és mindenki vitt salátát és süteményt, természetesen én is bevállaltam a magam részét 🙂 . Ajándéknak névre szóló levendulás,… Tovább »

Itthon nyaralunk

Teljes erővel nyár van, nagyjából most ezt érzem itthon szinte minden pillanatban és borzasztóan élvezem vagy inkább élvezzük! Hétfőn megyünk nyaralni, de én most annyira jól érzem magam a mi kis otthonunkban, hogy szerintem ellenék egész nyáron így, hogy kisebb-nagyobb kirándulásokat teszünk, itthon vagyunk, a kávémmal kivonulva a kertbe könyvet olvashatok 🙂 , fagyizunk, kukoricát… Tovább »

Nyári neszek

Ezek a kis mindennapi hangok, amik beszűrődnek ide kintről, hozzátartoznak a nyári hétköznapjainkhoz és olyan igazi otthonérzetem támad tőlük. De az is biztos, mert már megtapasztaltam, hogy amikor elmúlik a nyár, akkor ezek hiányoznak, kifejezetten ehhez az évszakhoz kapcsolódnak… Érdekes, hogy minden napszaknak megvannak a hangjai, reggel-hajnalban a kakukkot hallgatom sokszor, még régen, amikor Mátét… Tovább »

Rövidek

Amióta szünet van, azóta valahogy picit fordítottan élünk: hét közben állandóan programozunk, hétvégén meg nagyrészt itthon vagyunk, kertezünk és hasonlók. Az én közérzetemen sokat lendített, hogy tegnap a főzés, mosás és egyéb kötelezők mellett, végigtakarítottam a lakás alsó felét. még nem vagyok kész teljesen, de jelentősen jobb az itthoni életérzésem, rengeteg porcicától szabadultam meg és… Tovább »

Mindenféle

Kicsit furcsa, hogy vakáció van holnaptól, mi meg már egy hete élvezzük kábé, de mégsem volt meg az a felhőtlen, kirobbanó érzés valahogy akkor sem, mint ami szokott lenni ettől… Inkább csak a megkönnyebbülést és a hitetlenkedést éreztük, hogy nahát, nem kell semmire sem készülni, figyelni, nem kell semmin túlesni. Nyilván ebben benne van persze… Tovább »

Itthoni “nyáriságok”

Hozzáteszem, hogy szigorúan medencézés és fagyi nélkül 🙂 (amik már csak a habok lesznek a tortán), mert ez a kis gyógyuló szakaszunk volt ezen a héten, olyan szerda-csütörtök tájékában. Viszont már teljes nyári hangulata volt mindennek, megvolt a ráérősség (általában kora délutáni szakaszban, bevásárlás vagy intézendők után és Máté hazajövetele előtt 🙂 ), a csak… Tovább »

“Nemszeretem” hét

Valahogy ilyen ez a mostani nálunk, mondjuk szigorúan a hétvégéig értelmezve.  Máténak mondhatni brutál hete van, ma irodalomból vizsgázik, mellette ír még egy kis angol év végi dolgozatot, a holnap az a legjobb, első órában kémia doga, másodikban, biológia, utána 3 órás (!), egy szünettel taglalt matek vizsga, majd pénteken mindezt megtetézik még egy kis… Tovább »

Röviden

Állandóan elsodornak az események, pedig annyi mindenről akartam írni (köztük a gyereknapról is, ami végül nagyon jól sikerült és erről majd fogok is), de most már csak az marad, ami éppen az eszembe  jut 🙂 . A legfontosabb, hogy Máténak megvolt a föci vizsgája tegnap, négyest kapott, ami szuper jónak számít ennél a tanárnőnél, most… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!