Családmorzsák

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Napi jók

A tegnapi az tényleg remek nap volt, tele apró-cseprő jóval 🙂 !Már ott kezdődött, hogy ragyogott a nap egész délelőtt, főztünk is, kerteztünk is, de ami igazán megdobta a kedvemet az elsőnek az volt, hogy Toma életében először, jól belakmározott ebédre a krumplistésztából 🙂 ! Mondhatjuk, hogy ez nagyon nagy szó, mert az ebéd nem… Tovább »

Színes pacák

Keveset írtam a finommotorikát fejlesztő játékokról, amit november óta csinálunk szinte nap mint nap. A Gyereketetőről, Virágtól kapjuk a célzottan ezt a területet inspiráló játékokat és mondhatom, hogy Toma rajong értük, szinte kivétel nélkül. Heti bontásban tudom letölteni a játékokat és ugyan gondoltam, hogy hasznosak és szórakoztatóak lesznek ezek, hiszen ezért neveztem be rá, de őszintén… Tovább »

Adventi naptárunk 19-20-21-22-23-24.

Elérkezve az ünnep előtti utolsó napokhoz, már meg kell, hogy mondjam nagyon résen kellett lenni mikor készítjük el a napi meglepetéseket, mert könnyen elcsúszhattunk volna. A hét második felére, már tavalyi tapasztalatból könnyű, fél óra alatt vagy teljesen egyedül megvalósítható dolgokat készítettem be, mert ilyenkor már tényleg minden perc ki van centizve, gondolom máshol is… Tovább »

Adventi naptárunk 14-15-16-17-18.

Azért persze, hogy megmaradjon az utókornak és legfőképp a mi emlékezetünknek, semmiképpen sem hagyom feledésre ítélni a naptárunkat 🙂 . Úgyhogy ez most kicsit vissza az időbe már, egész pontosan Apucink szülinapja után egy nappal 14-ig megyünk vissza, amikor jobbnak láttam lazábbra venni a dolgokat és “csak” egy adventi mese volt a csomagban, aminek hozzáteszem… Tovább »

Adventi naptárunk 11-12-13.

Van ilyen is, hogy jó egy hetes csúszásban vagyok 🙂 … Tehát múlt hét vasárnapnál tartunk, amikor az egyik kedvenc meglepetésem volt a csomagban: tobozmanóhoz hozott anyagokat az Angyalka 🙂 . Szerencsére nem csak nekem tetszett a készítenivaló 🙂 , ez azonban teljesen közös munka volt, amit nagyon is élveztem, ugyanis már régóta szeretnék manókat készíteni karácsonykor,… Tovább »

Adventi naptárunk 8-9-10.

Jól el vagyok maradva a naptár megmutatásával, pedig folyamatosan készülnek a dolgok napról napra, bár itt is kis csúszásban voltunk, volt, amit elkezdtünk és másnap fejeztünk be. Jó egy hete nyolcadikán képeslaphoz hozott kartonpapírt, filcanyagot és gombokat az Angyalka 🙂 . Félbehajtottuk a lapokat, a filcből karácsonyfát vágtam ki, Toma felragasztotta az első oldalra, majd… Tovább »

Adventi naptárunk 5-6-7.

Ebben az évben is a legnagyobb nehézség a naptárral kapcsolatban a dokumentálás, folyamatosan le vagyok maradva ilyen téren 🙂 … Ebben a három napban gyors dolgok készültek, most sajnos be kell kalkulálni a napi életet is a készülődésbe 🙂 , ami mostanában elég sokszor meghatározza a készíteni valókat, sokkal többször, mint mondjuk tavaly. Hétfőn délutánonként… Tovább »

Adventi naptárunk 2-3-4.

Nem történt semmi rendkívüli és mégis alig van időm bármit is írogatni, és ez december hátralévő részében szerintem csak rosszabb lesz… Azt hiszem túlvállaltam magam főleg Toma terén, ugyanis a minden napos rajztornán kívül, csináljuk a finommotorikás játékokat nap mint nap a Gyereketetőről és ehhez jött hozzá az adventi naptár… Kicsit sok a mindennapi élet… Tovább »

Adventi naptárunk 1.

Idén is jön hozzánk természetesen minden nap az angyalka és az édességes meglepik mellé, a tavaly nagy sikert aratott kézműves készíteni valókat is hozza. Elképzelhetetlen lett volna, hogy ez kimarad, Toma már nagyon várta, például éjjel felébredt a nagy szélre és félálomba még megkérdezte tőlem, hogy ugye az angyalka ebben a rossz időben is elhozza… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!