Családmorzsák

Igazi tavaszt váró kép

A keddi, esős délutánon csináltuk Tomával ezt a kis térbeli képet, mert nem elég, hogy esett az eső, még elég hűvös is volt! Na, meg volt itt minden az elmúlt hetekben, mint tudjuk, csak tavasz nem nagyon… Én vágtam, Toma ragasztotta 🙂 :... Tovább »

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Napi jók

A tegnapi az tényleg remek nap volt, tele apró-cseprő jóval 🙂 !Már ott kezdődött, hogy ragyogott a nap egész délelőtt, főztünk is, kerteztünk is, de ami igazán megdobta a kedvemet az elsőnek az volt, hogy Toma életében először, jól belakmározott ebédre a krumplistésztából 🙂 ! Mondhatjuk, hogy ez nagyon nagy szó, mert az ebéd nem… Tovább »

Színes pacák

Keveset írtam a finommotorikát fejlesztő játékokról, amit november óta csinálunk szinte nap mint nap. A Gyereketetőről, Virágtól kapjuk a célzottan ezt a területet inspiráló játékokat és mondhatom, hogy Toma rajong értük, szinte kivétel nélkül. Heti bontásban tudom letölteni a játékokat és ugyan gondoltam, hogy hasznosak és szórakoztatóak lesznek ezek, hiszen ezért neveztem be rá, de őszintén… Tovább »

Adventi naptárunk 19-20-21-22-23-24.

Elérkezve az ünnep előtti utolsó napokhoz, már meg kell, hogy mondjam nagyon résen kellett lenni mikor készítjük el a napi meglepetéseket, mert könnyen elcsúszhattunk volna. A hét második felére, már tavalyi tapasztalatból könnyű, fél óra alatt vagy teljesen egyedül megvalósítható dolgokat készítettem be, mert ilyenkor már tényleg minden perc ki van centizve, gondolom máshol is… Tovább »

Adventi naptárunk 14-15-16-17-18.

Azért persze, hogy megmaradjon az utókornak és legfőképp a mi emlékezetünknek, semmiképpen sem hagyom feledésre ítélni a naptárunkat 🙂 . Úgyhogy ez most kicsit vissza az időbe már, egész pontosan Apucink szülinapja után egy nappal 14-ig megyünk vissza, amikor jobbnak láttam lazábbra venni a dolgokat és “csak” egy adventi mese volt a csomagban, aminek hozzáteszem… Tovább »

Adventi naptárunk 11-12-13.

Van ilyen is, hogy jó egy hetes csúszásban vagyok 🙂 … Tehát múlt hét vasárnapnál tartunk, amikor az egyik kedvenc meglepetésem volt a csomagban: tobozmanóhoz hozott anyagokat az Angyalka 🙂 . Szerencsére nem csak nekem tetszett a készítenivaló 🙂 , ez azonban teljesen közös munka volt, amit nagyon is élveztem, ugyanis már régóta szeretnék manókat készíteni karácsonykor,… Tovább »

Adventi naptárunk 8-9-10.

Jól el vagyok maradva a naptár megmutatásával, pedig folyamatosan készülnek a dolgok napról napra, bár itt is kis csúszásban voltunk, volt, amit elkezdtünk és másnap fejeztünk be. Jó egy hete nyolcadikán képeslaphoz hozott kartonpapírt, filcanyagot és gombokat az Angyalka 🙂 . Félbehajtottuk a lapokat, a filcből karácsonyfát vágtam ki, Toma felragasztotta az első oldalra, majd… Tovább »

Adventi naptárunk 5-6-7.

Ebben az évben is a legnagyobb nehézség a naptárral kapcsolatban a dokumentálás, folyamatosan le vagyok maradva ilyen téren 🙂 … Ebben a három napban gyors dolgok készültek, most sajnos be kell kalkulálni a napi életet is a készülődésbe 🙂 , ami mostanában elég sokszor meghatározza a készíteni valókat, sokkal többször, mint mondjuk tavaly. Hétfőn délutánonként… Tovább »

Adventi naptárunk 2-3-4.

Nem történt semmi rendkívüli és mégis alig van időm bármit is írogatni, és ez december hátralévő részében szerintem csak rosszabb lesz… Azt hiszem túlvállaltam magam főleg Toma terén, ugyanis a minden napos rajztornán kívül, csináljuk a finommotorikás játékokat nap mint nap a Gyereketetőről és ehhez jött hozzá az adventi naptár… Kicsit sok a mindennapi élet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!