Családmorzsák

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Napi jók

A tegnapi az tényleg remek nap volt, tele apró-cseprő jóval 🙂 !Már ott kezdődött, hogy ragyogott a nap egész délelőtt, főztünk is, kerteztünk is, de ami igazán megdobta a kedvemet az elsőnek az volt, hogy Toma életében először, jól belakmározott ebédre a krumplistésztából 🙂 ! Mondhatjuk, hogy ez nagyon nagy szó, mert az ebéd nem… Tovább »

Adventi naptárunk 19-20-21-22-23-24.

Elérkezve az ünnep előtti utolsó napokhoz, már meg kell, hogy mondjam nagyon résen kellett lenni mikor készítjük el a napi meglepetéseket, mert könnyen elcsúszhattunk volna. A hét második felére, már tavalyi tapasztalatból könnyű, fél óra alatt vagy teljesen egyedül megvalósítható dolgokat készítettem be, mert ilyenkor már tényleg minden perc ki van centizve, gondolom máshol is… Tovább »

Adventi naptárunk 14-15-16-17-18.

Azért persze, hogy megmaradjon az utókornak és legfőképp a mi emlékezetünknek, semmiképpen sem hagyom feledésre ítélni a naptárunkat 🙂 . Úgyhogy ez most kicsit vissza az időbe már, egész pontosan Apucink szülinapja után egy nappal 14-ig megyünk vissza, amikor jobbnak láttam lazábbra venni a dolgokat és “csak” egy adventi mese volt a csomagban, aminek hozzáteszem… Tovább »

Adventi koszorúnk

A nagytakarítós felfordulásban, azért elkészült az adventi koszorúnk is a hétvégén. Szeretem, ha magunk készítjük (a tavalyit kihagytuk, mert akkor jöttünk szinte haza a kórházból), a mostani elképzelésem nem is volt bonyolult, így együtt csinálhattuk Tomával, aki persze ebben is imád részt venni 🙂 . Egyébként most nem akartunk ennyire SK-ák lenni, mint amennyire azok… Tovább »

Tökmagos mesefák

Kicsit régebben készültek ezek a kis szépségek, még az őszi szünetben és utána pár nappal, úgyhogy épp ideje volt, hogy ide is felrakjam őket, már csak azért is, hogy ne vesszenek a feledés homályába 🙂 .  Az első fához a tökmagokat temperába áztattam, mert valahol (nem tudom hol 🙂 ) azt az ötletet olvastam, hogy… Tovább »

Szőlő tojástartóból

Az ovis szüret óta motoszkált a fejemben ez az ötlet, amit valahol a neten még régen láttam. Aztán idő híján valahogy nem valósult meg, de eljött az ideje a betegség napjai alatt 🙂 . Két részletben készült a mű, ami nagyon egyszerű, de ez benne a nagyszerű és festeni szerető gyerekek – mint például Toma… Tovább »

Szünetkitöltő kreatív

Toma rátalált valamelyik délután a karácsonyi dekortapaszokra. Csíkokat vágott belőle, úgy, hogy a konyhaasztalra ragasztotta a gurigákat, húzott belőle egy darabot, amit levágott és mindezt újrakezdte. Saját találmánya volt és a saját ötlete, pont egy kis szünetkitöltőnek való két futás között 🙂 . A tanácsomra a csíkokat lapra ragasztotta, hogy ne menjen kárba a vagdosás 🙂… Tovább »

Vásárra kézműveskedtünk

Minden évben kétszer van az oviban vásár, egyszer ősszel, szeptember végén és június legelején, összekötve a nagycsoportosok ballagásával. Nem titkolom, ez utóbbit kedvelem jobban 🙂 , hiszen ilyenkor már ott van a nyár ígérete… Minden csoport nagyon készül a vásárra mindenféle portékákkal és külön, otthon készített alkotásokat is lehet persze beszállítani, nem árt minél nagyobb… Tovább »

Gyurma fagyik

A fagyi őrület mindenhová kihat, lehet, hogy nekünk tényleg egy fagyizót kellene nyitni, bár ez nem lenne túl okos dolog, mert a nyereség elfogyna, szerintem 🙂 … Még karácsonyra kapott Toma valahonnan egy fagyi készítő gyurmaszettet. Párszor használatban volt, de szombaton élte fénykorát nálunk teljes valójában. Ugyanis ezzel “krémfagyikat” lehet készíteni, vannak hozzá tölcsérek, kelyhek,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!