Családmorzsák

Igazi tavaszt váró kép

A keddi, esős délutánon csináltuk Tomával ezt a kis térbeli képet, mert nem elég, hogy esett az eső, még elég hűvös is volt! Na, meg volt itt minden az elmúlt hetekben, mint tudjuk, csak tavasz nem nagyon… Én vágtam, Toma ragasztotta 🙂 :... Tovább »

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Napi jók

A tegnapi az tényleg remek nap volt, tele apró-cseprő jóval 🙂 !Már ott kezdődött, hogy ragyogott a nap egész délelőtt, főztünk is, kerteztünk is, de ami igazán megdobta a kedvemet az elsőnek az volt, hogy Toma életében először, jól belakmározott ebédre a krumplistésztából 🙂 ! Mondhatjuk, hogy ez nagyon nagy szó, mert az ebéd nem… Tovább »

Adventi naptárunk 19-20-21-22-23-24.

Elérkezve az ünnep előtti utolsó napokhoz, már meg kell, hogy mondjam nagyon résen kellett lenni mikor készítjük el a napi meglepetéseket, mert könnyen elcsúszhattunk volna. A hét második felére, már tavalyi tapasztalatból könnyű, fél óra alatt vagy teljesen egyedül megvalósítható dolgokat készítettem be, mert ilyenkor már tényleg minden perc ki van centizve, gondolom máshol is… Tovább »

Adventi naptárunk 14-15-16-17-18.

Azért persze, hogy megmaradjon az utókornak és legfőképp a mi emlékezetünknek, semmiképpen sem hagyom feledésre ítélni a naptárunkat 🙂 . Úgyhogy ez most kicsit vissza az időbe már, egész pontosan Apucink szülinapja után egy nappal 14-ig megyünk vissza, amikor jobbnak láttam lazábbra venni a dolgokat és “csak” egy adventi mese volt a csomagban, aminek hozzáteszem… Tovább »

Adventi koszorúnk

A nagytakarítós felfordulásban, azért elkészült az adventi koszorúnk is a hétvégén. Szeretem, ha magunk készítjük (a tavalyit kihagytuk, mert akkor jöttünk szinte haza a kórházból), a mostani elképzelésem nem is volt bonyolult, így együtt csinálhattuk Tomával, aki persze ebben is imád részt venni 🙂 . Egyébként most nem akartunk ennyire SK-ák lenni, mint amennyire azok… Tovább »

Tökmagos mesefák

Kicsit régebben készültek ezek a kis szépségek, még az őszi szünetben és utána pár nappal, úgyhogy épp ideje volt, hogy ide is felrakjam őket, már csak azért is, hogy ne vesszenek a feledés homályába 🙂 .  Az első fához a tökmagokat temperába áztattam, mert valahol (nem tudom hol 🙂 ) azt az ötletet olvastam, hogy… Tovább »

Szőlő tojástartóból

Az ovis szüret óta motoszkált a fejemben ez az ötlet, amit valahol a neten még régen láttam. Aztán idő híján valahogy nem valósult meg, de eljött az ideje a betegség napjai alatt 🙂 . Két részletben készült a mű, ami nagyon egyszerű, de ez benne a nagyszerű és festeni szerető gyerekek – mint például Toma… Tovább »

Szünetkitöltő kreatív

Toma rátalált valamelyik délután a karácsonyi dekortapaszokra. Csíkokat vágott belőle, úgy, hogy a konyhaasztalra ragasztotta a gurigákat, húzott belőle egy darabot, amit levágott és mindezt újrakezdte. Saját találmánya volt és a saját ötlete, pont egy kis szünetkitöltőnek való két futás között 🙂 . A tanácsomra a csíkokat lapra ragasztotta, hogy ne menjen kárba a vagdosás 🙂… Tovább »

Vásárra kézműveskedtünk

Minden évben kétszer van az oviban vásár, egyszer ősszel, szeptember végén és június legelején, összekötve a nagycsoportosok ballagásával. Nem titkolom, ez utóbbit kedvelem jobban 🙂 , hiszen ilyenkor már ott van a nyár ígérete… Minden csoport nagyon készül a vásárra mindenféle portékákkal és külön, otthon készített alkotásokat is lehet persze beszállítani, nem árt minél nagyobb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!