Családmorzsák

Vízilabda meccs és Margitsziget

Szerdán volt az az omimnózus napunk, amikor jegyünk volt a Magyarország-Olaszország  vízilabda meccsre. A jegy fél 6-tól szólt, és még szerencse, hogy nem indultunk el itthonról kettő körül és Máté rávilágított, hogy a mérkőzés csak este 20 órától lesz 🙂 . Toma nyilván nem bírta volna a sok meccs nézést és pont a lényegre fáradt… Tovább »

Balatonon – alsóörsi strand, Tihany

Kánikulában indultunk neki a Balatonnak és amikor leértünk Aligára, az elsők között az járt a fejünkben, hogy fürdenünk kell 🙂 ! A szálloda egy ősfás parkban terül el és több épületből áll, nyilván azért álltak rá a retro hangulatra, mert így nem kell annyit költeni csillivilli felújításra, de én most ezt egyáltalán nem bántam, sőt… Tovább »

Kerti bulis, készülődős hétvége

Ez a hétvégénk eléggé zsufisra sikeredett, ugyanis szombaton az unokatesóm szülinapjára voltunk hivatalosak. Mivel magánéleti változás és sajnos betegség miatt is elég nehéz, erőt próbáló helyzetben van, különös jelentősége volt ennek a köszöntős bulinak… Sokan voltunk és mindenki vitt salátát és süteményt, természetesen én is bevállaltam a magam részét 🙂 . Ajándéknak névre szóló levendulás,… Tovább »

Itthon nyaralunk

Teljes erővel nyár van, nagyjából most ezt érzem itthon szinte minden pillanatban és borzasztóan élvezem vagy inkább élvezzük! Hétfőn megyünk nyaralni, de én most annyira jól érzem magam a mi kis otthonunkban, hogy szerintem ellenék egész nyáron így, hogy kisebb-nagyobb kirándulásokat teszünk, itthon vagyunk, a kávémmal kivonulva a kertbe könyvet olvashatok 🙂 , fagyizunk, kukoricát… Tovább »

Utálatos hétfő

Mert volt ezen a hétfőn mindenféle dolog kéremszépen, aminek nem kellett volna, hogy legyen! Tegnap takarítós, pakolós és készülődős napunk volt, ugyanis Máté ma elutazott a szokásos nyári kis rokonlátogatására Veszprémbe. Késő délutánig nem is történtek nagy dolgok erre felénk, sőt, még büszkék is voltunk magunkra, mert kiszortíroztuk Máté szekrényéből az ezer éves kinőtt cuccait…. Tovább »

Esti bunkertúra

Itt van a közelünkben a Tamariska-domb, ami egy természetvédelmi terület (Tomával időnként meglátogatjuk 🙂 ) és nem mellékesen ősszel megnyitottak ott egy 1940-es évektől működő légvédelmi bunkert, ahová valahogy soha nem sikerült eddig eljutnunk. Észrevettem, hogy szombaton, a Múzeumok Éjszakáján is nyitva lesz, és óránkénti légvédelmi sziréna is ígérkezett, ezért aztán gondoltam megnézzük a fiúkkal…. Tovább »

Rövidek, nem túl röviden…

Ha valaki azt hinné, hogy mi az utóbbi években “normálisan” megyünk nyaralni, akkor csak szólok, hogy ez egyáltalán nem így van 🙂 … Tavaly is volt mindenféle bonyodalom már a szervezésnél, meg az elindulásnál és még amikor ott voltunk akkor is akadtak dolgok. Eleve nehéz ügy Apuciból épkézláb időpontot kiimádkozni, hogy mikor is lenne jó… Tovább »

Kerti gyerekmunka

Megoldódni látszik az itthoni kerti munka, mivel akadt két önkéntes és lelkes segítőm 🙂 . Nagyon örültem nekik, ugyanis tényleg szuper ügyesek voltak a fiúk, Máté lenyírta a füvet, Toma pedig az előkészítő tűlevél és letört ágdarabok gereblyézésében és a toboz szedésben segített 🙂 . Máté szuper volt tényleg, egyedül elintézte az egész kertet, hihetetlenül… Tovább »

Mindenféle

Kicsit furcsa, hogy vakáció van holnaptól, mi meg már egy hete élvezzük kábé, de mégsem volt meg az a felhőtlen, kirobbanó érzés valahogy akkor sem, mint ami szokott lenni ettől… Inkább csak a megkönnyebbülést és a hitetlenkedést éreztük, hogy nahát, nem kell semmire sem készülni, figyelni, nem kell semmin túlesni. Nyilván ebben benne van persze… Tovább »

Horgásztavas, játszóházas hétvége

Ez a hétvége eléggé aktívra sikeredett, kezdve a szombat délelőttel, amikor a fiúk, még a beteg nagy is, elzarándokoltak a fodrászhoz, mert annyira nagy volt már a hajuk, hogy azt nem lehetett elviselni 🙂 ! Én addig itthon krumplilevest főztem és palacsintát sütöttem, aztán ebéd és egy rövid szusszanás után, Apuci, Toma és én, elindultunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!