Családmorzsák

Pitypangméz

Régi, mondhatni évek óta tologatott terv volt, hogy készítek egy adag pitypangmézet, mindig lecsúsztam róla valahogy, egészen mostanáig. De kedden ovi után, fogtuk magunkat Tomával és kimentünk ide a Duna-partra és szedtünk rengeteg sok pitypangot. Addig szedegettünk, meg bicajoztunk, amíg beért minket Máté, aki hazafelé jött a suliból, majd nagy egyetértésben hazatértünk ebédelni 🙂 …. Tovább »

Vegyes

A reggelünk sietősen telt, Tomának muszáj volt 8-ra beérnie az oviba, ami önmagában nem gond, de mindezt egy ráérős kamasszal megtűzdelve, aki még háromnegyed 8-kor is azt mondogatja, hogy ne izguljak, nem késünk el 🙂 , na úgy már igen! Hiába mondtam, hogy most miatta nem is aggódom (náluk fél 9-kor kezdődik a tanítás, 8-tól beszélgető… Tovább »

Repülős nyílt nap

Az ovink közelében van egy repülő és autószerelő szakközépiskola, ott tartottak nyílt napot pénteken a szakmák éjszakája keretében. Este 6-tól nyílt ki a kapu, azon a helyen, ami mellett általában elautózunk, amikor Budapest belvárosa felé vesszük az irányt, és persze Toma mindig tágra nyílt szemekkel nézi az összes repcsit 🙂 . Domiékkal mentünk ismét és azt… Tovább »

Pónifarm

Még a húsvéti ünnepek alatt, nagypénteken jártunk ott Tomával és a Kalózhajós játszótéren még tavaly szerzett barátjával, Dominikkal és az anyukájával. Ez volt az a nap, amikor a család másik fele horgászni ment, mi meg gondoltuk kipróbáljuk a Pónifarmot, ami Taksonyban van, hozzánk elég közel, arrafelé, amerre lovagolni jártunk (és lehet, hogy még fogunk is,… Tovább »

Húsvét előtti készülődés

Mert az aztán most is volt bőségesen, csak aztán idő nem jutott a megmutatásukra, pedig nem szeretném, hogy ezek elkallódjanak, mert olyan jó később visszanézni, hogy mi készült nálunk. Tomát nem, hogy nem kellett motiválni az alkotgatásra, hanem ő maga hozta sokszor az ötleteket, amiket persze meg is csinált 🙂 . Ilyen volt elsőként a… Tovább »

Hétvége és hét eleje

Enyhén szólva elsodródtam, és nem is igazán itthoni teendőkkel, van itt mindenféle dolog mindig, amit meg meg akarok csinálni, az meg nem halad, sajnos… A hétvégénk úgy telt, ahogy sejthető volt, viszont lett cipője a fiúknak, Apuci jóvoltából, aki elment és vett nekik, közben meg telón átküldte a képeket, hogy miből válogathatnak 🙂 . Máté… Tovább »

Újabb hétköznapiságok

Tegnap Toma szabin volt itthon 🙂 , ugyanis kedden nagyon sokat köhögött délután, olyan szárazon, de tényleg megállás nélkül, amin csak az inhaláló volt képes változtatni, ráadásul el is aludt, amit egyáltalán nem szokott, este pedig nyűgös volt és még mindig köhögős, úgyhogy adtam neki egy szabadnapot, majd meglátjuk mi lesz felkiáltással. Nagyon örült neki,… Tovább »

Új barátos, pecás hétvége

A tervezettel ellentétben ezen a hétvégén se nem mostam ablakot, se nem kerteztem és egyéb fontos dolgokat sem végeztem el, nagyjából csak az aktuális ennivalók készültek el, ugyanis Toma társasági életét egyengettem 🙂 . Mostanában valahogy gyűjti a barátokat maga köré, és eddig mindig nagy szívfájdalmam volt, hogy itt a közvetlen környezetünkben nincs senki korban… Tovább »

Csak ha sietünk…

…fordulhat elő, hogy a tegnap megkezdett hagyományt folytatva, Julcsi néni csupa kedvességből, a hiteltörlesztését ma is velem megbeszélő dadus, a volt óvónénink érdeklődve és egy kedves ismerős néni, aki sok kerti virágot adott nekem tavaly is – megállít beszélgetni 🙂 … …történhet meg, hogy mindeközben Toma többször duzzogva megsértődik, mert csak huszadik nekifutásra tudja végigmondani,… Tovább »

Pénteki

Mindig ilyen napot szeretnék mint a mai: nem elég, hogy péntek van, még a nap is ragyog 🙂 ! Legszívesebben csak kint lennék, de ez csak délután valósulhat meg, addig bent takarítgatok 🙂 … Már tegnap óta olyan péntek érzetem van valahogy, amikor Tomával megyünk délután a játszóházba, az olyan kispénteki hangulat. Bár, amire elértünk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!