Megpróbálkozom itthon a menürendszer bevezetésével 🙂 , aminek több oka is van. Egyrészt már hónapok óta megnehezítette a mindennapokat az, hogy vagy a bevásárlás előtt/közben kellett kitalálni pár napra előre a főznivalót vagy rosszabb esetben szinte naponként improvizáltam, hogy aznap éppen melyik étel lesz délben a befutó 🙂 . Másrészt nagyrészt mindenki itthon étkezik, mivel Toma ugyan eszik az oviban (mondjuk főleg a szokásrendszer miatt marad befizetve), de az esetek nagy részében alig eszik bent valamit, itthon mindig pót ebéd van 🙂 , a Zapu ugyan 3 napot bent dolgozik a munkahelyén, ezeken a napokon általában ott eszik, de nem mindig, végül és ami megadta a löketet, hogy Mátét kivettük a menzáról, mert semmi értelme nem volt befizetni azt a viszonylag sok pénzt. Volt, hogy olyan rossz volt az étel, hogy nem ette meg, volt, hogy neki se állt megenni 🙂 , a legjobb eset pedig az volt, hogy megette az ebédet, ízlett is neki, de olyan keveset kapott, hogy 2 óra múlva éhes volt 🙂 …
Még soha eddig nem írtam menüt egyébként, szóval nem tudom működni fog-e a dolog. Az mindenesetre biztató, hogy ahogy kész lettem a menünkkel, egyből megkönnyebbültem, hogy nem kell állandóan azon törni a fejemet, mit főzzek másnapra 🙂 … Arról nem is szólva, hogy már sok ötlet eszembe jutott a következő hétre is, amiket le is írtam, szóval egyelőre most könnyebbnek tűnik a dolog, mint gondoltam, a vásárlásról nem is beszélve 🙂 . Ha ilyen “rendes” maradok 🙂 , akkor leírom ide is a heti tervet, így most jöjjön az első április 17-május 3-ig szóló menüsor…
Hétfő: vasárnapi maradék (ha minden jól megy 🙂 )
Kedd: fasírozott rizzsel
Szerda: zöldségleves, krumplifőzelék fasírozottal
Csütörtök: gyümölcsleves, lángos
Péntek: gyümölcsleves, bolognai spagetti (legkisebbnek spenót)
Szombat: húsleves, diós guba
Vasárnap: húsleves, sajtos csirke