Annyit elöljáróban a múlt heti újításról, a túrós, tejfölös rakott kifliről, hogy mindenkinek nagyon ízlett, így biztosan felkerült az étellistánkra 🙂 . A cukkinifasírt pedig végre Legkisebbünk tetszését nyerte el – bár ezt meg a Családfő nem díjazza túlzottan továbbra sem 🙂 – így a következő cukkiniszezont várom már nagyon! Arról nem is beszélve, hogy az utolsó pillanatban leszedett, legutolsó cukkinink feléből készült (ami egyébként két hete a hűtőben csücsült), a másik feléből lehet, hogy sütit csinálok, ha elkészült beszámolok róla mindenképpen 🙂 . Ezen a héten a különleges sajtos szelet az, amit régen sokszor ettünk, de mostanában valahogy elfelejtődött nálunk, finom is, de azt szeretem benne a legjobban, hogy gyors 🙂 , nem kell vele sokat pepecselni. Most nálunk mindenki itthon van, a gyerekek az őszi szünet, a Zapu pedig betegség miatt, így neki van, amikor külön készül majd ebéd…
Hétfő és kedd: vasárnapi és fagyasztós maradékok
Szerda: húsleves, mákos nudli
Csütörtök: húsleves, különleges sajtos szelet krumplipürével
Péntek: almakrémleves, lángos
Szombat: palócleves, palacsinta
Vasárnap: palócleves, habarcsos csirkefilé párolt rizzsel
Persze Enikő, szívesen leírom, a recept egyébként F. Nagy Angélás, úgy adom meg pontosan, tehát kell hozzá: 8 rövidkaraj, az áztatáshoz tej, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája.
A húst kiklopfoljuk, és sós tejben, amibe belekeverjük az apróra kockázott fokhagymát is, egy éjszakára a hűtőbe áztatjuk. Miután a húst kiszedtük, grillfűszerrel bedörzsöljük, tűzálló tálba félig egymásra rakjuk, rászórjuk a fokhagymát és meghintjük szerecsendióval. Ráreszeljük a sajtot, az egészet leöntjük a tojássárgás tejföllel és mehet a sütőbe 🙂 !
Azt nem tudom, miért különleges, annyira azért nem az 🙂 , de tényleg nagyon finom és ahogy írtam gyors, főleg amiatt is nyilván, mert már éjszaka előkészítjük. Remélem ízleni fog, bár mi nagyon szeretjük a sajtos-tejfölös vagy tejszínes ételeket (bár Apuci nem annyira 🙂 ), szóval nálunk ez azért mindig bejön 🙂 …
Nagyon jól hangzik! Leírod hogy a különleges sajtos szeletet hogyan készíted? Kíváncsivá tettél