Heti menünk

Hétfőn is rég volt már kész a heti menünk 🙂 , de most nem volt nehéz, az elmúlt napokban valahogy összeállt a fejemben az egész. Régi tervemet is megvalósítottam a hétvégén és ha nem is mindig, de gyakran szeretnék élni ezzel a dologgal. Nevezetesen, hogy előre főzök pénteken vagy szombaton és így finom házi ételt eszünk (ami nekem rá kellet jönnöm, hogy fontos szempont, valahogy a gondoskodás része), de mégsem kell mindkét nap a tűzhely mellett ácsorogni. Úgyhogy próbálok olyan ételeket összehozni főleg hétvégére, de ha tudom akkor hét közben is, aminél egy munkásabb étel mellett megfő esetleg a következő napi ebéd. Így aztán rögtön azzal kezdtem az elmúlt szombatot, hogy a vasárnapi menüt átírtam, szóval nem párizsi szelet volt (ami csak frissen jó), hanem sajtos-tejfölös csirke, ami megsült szépen a sütőben, amíg én a palacsintákat sütögettem, na jó, a palcsik hamarabb készen lettek, de a lényeg, hogy jól elvolt magában és csak fél óra többletmunkával járt… Apropó, édességek! Eddig is így volt, de most fejbevágóan minden elfogyott itthon röpke pillanatok alatt: a péntek este sütött kefires piskótából másnap délelőtt nem volt semmi 🙂 , a rengeteg palacsintának pedig még szombaton, a sütés napján híre-hamva sem maradt 🙂 … Régebben, az egyik gyerekcsatorna mesefilmjében volt egy sütifaló szörny (ha jól emlékszem a nevére 🙂 ), na, most abból van nekem itthon három is 🙂 …

Hétfő: maradék vasárnapról és túrós kuglóf desszertnek, leves hiányában 🙂 …

Kedd: tojásleves, krumplifőzelék, sült virsli

Szerda: tojásleves, lasagne

Csütörtök: burgonyakrémleves, mákos nudli

Péntek: maradék leves, tejszínes, póréhagymás pulykamell (nagyon gyorsan kész van) párolt rizzsel

Szombat: húsleves, aranygaluska vaníliasodóval (esetleg helyette fánk)

Vasárnap: húsleves, csirkepaprikás nokedli

Címkék:
Tovább a blogra »