A múlt hét konyhahíre volt nálunk, hogy elkészült a hetek óta tologatott vaníliás-diós guba nálunk, mindez úgy történt, hogy a múlt héten már be sem írtam a listára 🙂 … Most főleg kedvenceket főzök, ezek általában mindig elfogynak itthon 🙂 , ráadásul most is a viszonylag gyors ételek a fontosak, mert ismét 48 óra is lehetne egy nap ahhoz, hogy a végére érjek a kinti és benti teendőimnek, meg annak amiket betervezek magamnak… A vasárnap jutalom nap, igazán megérdemli mindenki a rántott csirkét, már hetek óta nem volt nálunk 🙂 .
Hétfő: vasárnapi maradék
Kedd: krumplifőzelék csirkefalatokkal
Szerda: krumplis tészta
Csütörtök: padlizsánkrémleves, mákos nudli
Péntek: padlizsánkrémleves, pásztortarhonya
Szombat: húsleves, lángos
Vasárnap: húsleves és a slágerlista élén álló rántott csirke párolt zöldséggel, rizzsel 🙂
Köszönöm 🙂 , egyébként még nem készítettem ilyet, csak Apucink hozott haza padlizsánt és gondoltam megpróbálom. Megírom, hogy hogy sikerült, arra gondoltam, hogy megsütöm a sütőben, addig hagymát és krumplit felteszek húslében főni, amikor a padlizsán megsült beleteszem a többihez, pépesítem, végül a krémsajtot beleteszem, ugyanúgy mint a cukkinikrémlevesnél, csak itt a padlizsánt külön megsütöm 🙂 . Azt nem tudom milyen lesz, de most kipróbáljuk, megírom hogy sikerült 🙂 .
De ügyes vagy! Én már hetek óta leragadok az 1-2 napra fejben tervezés szintjén… A padlizsán krémlevest már próbáltad? Vagy új recept? Leírod nekünk is?