Annak ellenére, hogy már múlt héten tudtam a heti menüt a vásárlás miatt, elég későn jutok el oda, hogy ki is rakjam 🙂 . Nagyon jól sikerültek a visszatérések, a Dubarry csirkét mindenki falta és megszületett a Dubarry finnyás gyerekeknek verziója is, ugyanis két jénaiba fértek el a húsok, a kisebbikre hirtelen ötlettől vezérelve nem tettem karfiolokat – mert sejtettem, hogy egyes Legkisebbek nem biztos, hogy díjazzák 🙂 – csak sajtmártással lett leöntve. Érzésem nem csalt, egyesek tényleg egy személyben csak azt ették, de azt nagyon 🙂 . A stíriai metélt is nagy siker volt, annyira finom krémes lett, mondjuk én régen is imádtam és a többiek is, Tomának volt újdonság, de neki is nagyon bejött és gyúrta a tésztát hozzá, keverte a krémet, szóval tényleg kivette belőle a részét. Azt már valahogy elfelejtettem, hogy mennyire munkás egy édesség ez, mint ahogy azt is, hogy legalább egy órán keresztül sül 🙂 , de ennek ellenére jön a kedvencek közé 🙂 … Nagyon finomak voltak még a mini pizzák, amiket szintén lelkes segítőmmel készítettem, a szószok változatosak voltak, lett a tetejére bolognai maradék Máté nagy örömére, aztán paradicsompürét fokhagymával, sóval kevertünk ki, erre sonka, kukorica, sajt ment, Tomának pedig csak reszelt sajt és neki volt még egy másik fajta is, ami az igazi kedvence lett, a sós tejfölös-sajtos verzió.
A mostani menüben is lesznek visszatérők, a paradicsomos húsgombóc nem az 🙂 , azt azért szoktam készíteni, de eddig leginkább Máté (és én szerettem 🙂 ), most is az ő kérése volt, viszont nagy hozadéka lett Toma, aki eddig csak úgy megette, most meg nagyon megszerette és többek között ezért (na meg azért mert jó sokat csináltunk és a Családfőnek hirtelen dolgozni kellett menni) ma is ez lesz az ebéd, pedig inkább brassói készült volna, na de majd jövő héten… Holnap már lángos készül, amit legalább kéthetente sütünk, mindenki, de főleg Toma nagyon imádja 🙂 , és mindig egy nagyobb adagot gyúrunk be, ami kiválóan eláll a hűtőben még 1-2 napig, így sokszor sütünk utána reggelire vagy vacsorára. A görög tésztafelfújt nagyon finom, besameles, darált húsos tészta, ő visszatérő, régen többször készítettem és persze ízlett a népnek, valahogy az első sütése maradt meg a legjobban, emlékszem Toma 1 év körül lehetett, Máté a saját focimeccséről jött haza a Családfővel és farkaséhesen falták be az egészet 🙂 … A grillezést kénytelen voltam betervezni, mert nagyon szeretnénk sütögetni, de valahogy mindig elúszunk vele, mert minimális előkészületek azért kellenek hozzá, például nem árt elővenni a húsokat a fagyasztóból 🙂 … Régen vagy jött hozzánk Kati mama, akkor sokszor grilleztünk vagy átjöttek barátok, szomszédok és azt azért előre le kellett szervezni, így a húsok is előkészültek 🙂 . A clafoutis pedig egy nagyon finom és rém egyszerű desszert. Igazi franciás szerintem, mert könnyed, gyorsan elkészül, finom és nagyon mutatós, egy sűrűbb palacsintatészta, ami piteformában sül és gyümölcsöket lehet bele keverni, készült már nálunk sárgabarackos, meggyes, de legjobban a cseresznyés, körtés és szedres verzió jött be nekünk, most kipróbáljuk az epreset is 🙂 …
Hétfő:
maradék pulykapaprikás
Kedd:
tejfölös krumplileves, paradicsomos húsgombóc
Szerda:
előző napi maradék – desszertnek egy kis fahéjas márványkuglóf
Csütörtök:
gyümölcsleves, lángos
Péntek:
gyümölcsleves, görög tésztafelfújt
Szombat:
grillezés, nyársas húsokkal, majonézes krumpli, görög saláta, desszertnek epres clafoutis
Vasárnap:
póréhagymakrémleves vagy ha kapunk cukkinikrémleves, cserépedényben sült csirke, párolt rizzsel
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: