Családmorzsák

Heti menünk

Erre a hétre is van menünk természetesen, csak a végén még elfelejtem kirakni… Valahogy megzavart a pünkösd ilyen értelemben, olyan mintha még csak szerda lenne, bár már akkor is jó nagy csúszásban lennék 🙂 … Szóval a múlt hetünk olyasmi volt, amit gondoltam, inkább az egyéb házi és ház körüli munkákon volt a hangsúly, de azért sütöttünk-főztünk is persze.

Legfőképp Tomával, aki szerintem tényleg új szenvedélyt talált ebben, mindent szeret csinálni a konyhában, sütni is és főzni is, de ha csak egy egyszerű rántottát kell készíteni, arra már büszkén vállalkozik és tényleg az elejétől a végéig megcsinálja, nagyon kis ügyes. Mostanában mindenkinek ajánlgatja, Máténak és a Családfőnek különösen, hogy mi lenne, ha rántottát reggeliznének, természetesen az ő tálalásában 🙂 , nagyon édes 🙂 ! Általában élnek is vele, de azért több napon át egyhuzamban, senki sem szeretné rántottával kezdeni a napot, legnagyobb csalódására 🙂 … Viszont tényleg nagyon szeret mindent készíteni, nagy terve a nyárra, hogy az egészet végig süti és főzi velem, bár már azért pedzegetem neki, hogy a kánikulás időben a sütés nélküli édességeket fogjuk előnyben részesíteni 🙂 . Persze főzni akkor is kell és feltett szándéka mindent megtanulni, szóval sok minden lesz itt a nyáron ilyen értelemben, az is biztos!

Múlt héten nagy siker volt a snidlinges-sajtos pulyka, nagyon ízlett a fiúknak és mivel gyors is, biztos, hogy többször készül még. Aztán a nagy várományost, a mákos tejbegrízgombócot nem készítettük el, mert aznap rendeltünk a közeli csárdából, úgy volt, hogy Rétimajorba megyünk, ott ebédeltünk volna, de elment az idő, végül itthon maradtunk, de főzni már késő lett volna, így egyelőre elmaradt. De biztos kipróbáljuk, már vacsorára többször nekiálltam fejben 🙂 , talán ma-holnap eljutok a megvalósításig is 🙂 … Viszont a fahéjas-diós csiga nagyon ütős lett, biztos, hogy sokszor megfordul még nálunk! És akkor a mostani felhozatal:

Hétfő:

maradék habarcsos csirke

Kedd:

rizses hús

Szerda: 

paradicsomleves, maradék rizses hús

Csütörtök:

maradék leves, pulyka tócsni krumplipürével

Péntek:

lasagne

Szombat:

palócleves, vargabéles 

Vasárnap:

Valószínűleg nem főzünk, mert a rétimajori horgászversenyről mindig jön haza maradék főétel, mondjuk soha sem lehet előre biztosan tudni, hogy mi és mennyi. Így ha főzünk, akkor csőben sült csirkemell vagy pizza lesz 🙂 …

Biztosan sütünk sütit is, de mikor és  mit, az majd kiderül. Múlt héten az almás kenyér elmaradt, az valószínűleg holnap készül, és szerintem sütünk még banános clafoutis-t is, megint 🙂 , mert azt sokan és sokszor hiányolják 🙂 …

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erika Vatai says:

    De kis ügyes! Zalán mostanában eltávolodott a konyhától, pedig sokat segített korábban. A fahéjas – diós csiga receptjéhez van valami linked esetleg? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!