Családmorzsák

Heti menünk

Ezen a héten a kívánságoké a hangsúly, pontosabban egyesek hiányolták a szokásos, jól bevált ételeiket 🙂 … Így ezen a héten természetesen sütünk lángost, pontosabban már ma sütöttünk, de mivel mindig, kivétel nélkül sokkal több tésztát gyúrunk be, így gondolom holnap reggelire is az lesz, ha marad akkor vacsorára is az készül 🙂 … És ez a sütünk, tényleg többes szám, ugyanis Toma tegnap szinte kimérte, begyúrta, ma kiszaggatta és sütötte, az én segédletemmel 🙂 az ebédet, lassan én leszek az ő segédje 🙂 …

Aztán lesz még bolognai is, szintén közös kedvencként és a vaníliás-diós guba is ilyen. Ami kicsit eltér a többitől, az a spárgakrémleves, amit csak úgy a zöldségesnél vettem, mert olyan szép friss volt, és jól vizsgázott, mindenki befalta, mindig mondom én, hogy krémlevesben minden zöldség simán eladható mindenkinek 🙂 … Holnap pedig végre császármorzsa lesz ebédre, ezt Máté szereti a legjobban – kiskoromban az egyik kedvencem volt nekem is – de mivel valami érthetetlen és megmagyarázhatatlan oknál fogva Toma annyira nem díjazza 🙂 , így ritkán készült mostanában, de holnap vaníliasodóval és egyéb ötletekkel készülök, amik remélhetőleg beválnak egyeseknél 🙂 .

Múlt héten a pulyka tócsni igazán finom lett és gyors is volt, úgyhogy szerintem sokszor lesz még itthon. A lasagne viszont annyira nem hatott meg senkit, és régebben sem volt ez nagy kedvenc, ki tudja miért, pedig nagyon is jó azzal a sajtmártásos kis öntettel, de szerintem a görög tésztafelfújt az jobban bejött mindenkinek, azt hiszem a tésztalapokkal van a gond, jobb a spagetti, ami a felfújtban van 🙂 … Viszont a legfinomabb címet a palócleves és a vargabéles nyerte el, ez utóbbiban az a jó, hogy viszonylag gyors is, bár nálam a stíriai metélt még mindig vezet, akármilyen munkás is 🙂 … 

Hétfő:

maradék leves és husik

Kedd:

spárgakrémleves, lángos

Szerda:

maradék leves, császármorzsa

Csütörtök:

tejfölös zöldbableves, bolognai

Péntek:

mindenből a maradék

Szombat:

tejszínes pulykaraguleves, vaníliás krémben sült diós guba

Vasárnap:

maradék leves, pulykapaprikás, bulgur, tészta

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jujjj… Teljesen átérzem a helyzetet 🙂 , kitartás!!!

  2. Erika Vatai says:

    Ne is mondd, csorog a nyálam….! Ez a diétám második napja 🙂 🙂 És hétvégén vendégségbe megyünk…

  3. Nagyon jó a felfújt is, görög állítólag vagy legalábbis én úgy ismerem:) … A bolognai és a lasagne keveréke, spagetti tészta között van a bolognai szósz, ami jól nyakon van öntve sajtmártással, mondjuk nekem is nagyon ízlik vagyis csak ízlene 🙂 …

  4. Erika Vatai says:

    Ja, akkor ez ízlés dolga csak. 🙂 Nálunk ez a favorit, a lasagne és második a bolognai. A felfújt nem tudom, hol végezne, olyat nem készítettem még. 🙂

  5. Köszi, meg is néztem, tényleg nagyon jó 🙂 , de azt hiszem nálunk a bolognai ellenére – vagy pont azért – a lapok nem jönnek be annyira, ezt maguk az érintettek mondták 🙂 … Kicsit meg is nyugodtam, hogy nem az elkészítéssel van a baj 🙂 – bár mi a Contaldo recepthez képest sajtmártásosabban szeretjük 🙂 – mert azért jól belaktak belőle, de ha választani kell a lasagne, bolognai és a tésztafelfújt között, a lasagne a 3. helyen van…

  6. Erika Vatai says:

    Gennaro Contaldo lasagne receptjét nagyon ajánlom, YouTube-on elérhető és tökéletes. Ha a bolognai bejön… Jó kis menü ez, nyami!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!