Ezen a héten visszaállt azért, ha kis időre is, a menüírás. Többször felmerült már, hogy hetente vagy hosszabb időre, kipróbálhatnánk külföldi nemzeti konyhákat, érdekes is lehet, változatos és nem utolsó sorban, a fiúk is kicsit bepillanthatnak különböző országok jellegzetes ételeibe. Az angolos konyhával, egy nagyon egyszerű ok miatt kezdtünk, ugyanis megmaradt a bolognai szószból egy kisebb adag és a maradékhasznosítás jegyében gondoltam ennek felhasználásával kezdünk 🙂 . Így aztán hétfőn shephard’s pie, vagyis pásztorpite készült itthon, aminek a lényege, hogy a darálthúsos ragura jó adag krumplipürét kenünk és megsütjük a sütőben. Úgy tudom az angoloknál ez egy kedvelt nemzeti eledel, egyébként tényleg finom! Máténak bejött, Tomának már nem annyira 🙂 , azért evett belőle, de csak módjával. De megjegyezték maguknak, az biztos 🙂 ! Azért nem bonyolítjuk túl a menüt csupa angolos étellel, arra gondoltam, hogy egy-egy napra elszórva lehet egy az angolokra jellemző leves, főétel, desszert, na meg reggeli. Így aztán lesz még angol burgonyakrémleves sajttal, és mindenképpen reggelizünk is bőségesen. Előre tudom, hogy lesz, aki sonkás vagy baconos tojást kér majd és olyan is biztos – gondolom Toma 🙂 – aki pirítóst eszik vajjal, dszemmel és teával. Ezen kívül a desszertet sem felejtjük el, valamelyik – azt hiszem hűvösebb napon – teát főzünk, még az is lehet, hogy tejjel isszuk és sütünk teasüteményeket is, van egy angol teazsemle receptem is, esetleg azt elkészítjük és azt hiszem az angol pudingokat sem kéne kihagyunk 🙂 … Elképzelhető, hogy a következő csonka hetünk is ezzel telik majd 🙂 …
Hétfő:
Maradék raguleves, shephard’s pie vagy cottage pie, ugyanis két néven fut, az előbbit bárányhúsból, utóbbi ha jól tudom marhából készítik, a miénket sertésből főztük 🙂 , van magyar megfelelője is, ami ugye a pásztor pite.
Kedd:
A fagyasztóból maradékokat terveztem elővenni, de mivel senki nem volt itthon, még ez is elmaradt, mi a strandon ettünk 🙂 …
Szerda:
Angol burgonyakrémleves sajttal, paradicsomos húsgombóc, főtt krumpli – csak, hogy maradjunk azért a kedvelt fogásoknál is 🙂 …
Csütörtök:
Reggelire pirítós tervezünk teával, maradék az előző napról, mert lehet, hogy nem leszünk itthon…
Péntek:
Pulykatócsni párolt rizzsel, saláta, majonézes kukorica – ha az idő engedi, kint a teraszon, az elektromos grillen készítjük el a tócsnit…
Szombat:
Gyümölcsleves és a nagy kedvenc lángos…
Vasárnap:
Maradék leves és a régen várt és régen volt rántott csirke, snidlinges krumplival, görög salátával.
Hétvégén reggelire sonkás tojást tervezünk és lágy tojást is, talán az angol reggeli mélyül el a legjobban, na meg a desszert 🙂 . Nem tudom melyik nap mit sütünk, de lesz itt kéremszépen angol teasüti is, valószínűleg hétvégén, na meg az a teazsemle sem lehet rossz 🙂 …
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: