Dius és Melinda kérdése – ami arra vonatkozott, hogy a címben szereplő két étel hogyan készül – juttatta eszembe, hogy ezek nem túl gyakori ennivalók, így aztán gondoltam leírom a receptet, hátha másnak is jól jön 🙂 .
A habarcsos csirkefilé receptjét az egyik ismerősömtől kaptam és bár nagyon finom, valahogy elfelejtődött ez nálunk is, a napokban találtam meg a konyha füzetemben a leírást. Mi csirkecomb filéből szeretjük a legjobban, nagyjából 6 szeletre számolva írom a hozzávalókat, de én azért ezt nem szoktam nagyon betartani, ízlés szerint lehet ezt is variálni. Két tojáshoz kábé 6 kanál lisztet, 3-4 szétnyomkodott fokhagymát, sót, pici pirospaprikát, 2 evőkanál joghurtot keverünk és annyi buborékos ásványvízzel adunk, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. A besózott és fűszerezett husikat lisztbe, majd a habarcsba forgatjuk és kisütjük őket. Nagyon finom, a fiúk imádták nálunk 🙂 …
A csurgatott tészta pedig családi recept, de csak azért mert tán a nagyszüleimtől való, de a nagynénémék is nagyon szeretik ezt a dúsítást a levesekbe, szóval szerintem inkább Vas megyében elterjedt levesbetét ez, ugyanis a családunk oda valósi 🙂 . Emlékszem a keresztapám mindig mondogatta (még szerencsére a mai napig), hogy ilyen-olyan levest evett, jó kis csurgatott tésztával 🙂 … Na, ez aztán teljesen egyszerű, elronthatatlan, annyiból áll, hogy egy tojáshoz valamennyi lisztet keverünk, én sózom is egy picit, aztán felengedjük vízzel, mint a nokedlit, csak folyósabbra hagyjuk és nokedli szaggatón belecsurgatjuk a levesbe, amikor már szinte megfőtt benne minden. Lehet nagyon folyós is, én azért egy picit sűrűbbre szoktam hagyni, mi úgy szeretjük 🙂 .
A lángost pedig így szoktam készíteni, szerintem azért szeretjük olyan nagyon, mert olyan könnyed a tésztája 🙂 . Remélem kipróbáljátok Dius és Meli 🙂 , jó főzőcskézést mindenkinek 🙂 !
Nagyon szívesen 🙂 !
Köszönöm a recepteket!
Köszönöm a recepteket!Kipróbálom!
Nagyon szívesen Dius 🙂 !
Én mindenképpen ki fogom próbálni, köszönöm, hogy leírtad. 🙂